Передплата 2024 «Добра кухня»

У МЗС назвали "формулу Зеленського" по врегулюванню на Донбасі

  • 17.09.2019, 08:34
  • 549

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко назвав заходи, які українська сторона втілюватиме для врегулювання на Донбасі відповідно до планів президента Володимира Зеленського

Напрямки роботи за умовною «формулою Зеленського» Пристайко озвучив у ефірі програми «Свобода слова» на ІСTV, передає Еспресо

«Формули Пристайка» поки що немає, є умовна «формула Зеленського». Вона говорить про те, що ми зробимо всі кроки, які ми можемо зробити, відповідаючи на очікування нашого народу. Наприклад, ми спробуємо обміняти всіх наших хлопців і дівчат", — сказав міністр.

Пристайко додав, що Україна спробує «ментально дотягнутися до народу» на окупованих територіях, зокрема, відбудувати міст в Станиці Луганській і переглянути термін, на який пенсіонери з ОРДЛО можуть виїхати з окупованої території для отримання пенсії. Наразі він складає 60 днів. За словами міністра, цей термін планують збільшити до року.

Міністр наголосив, що термін втілення поточних планів команди Зеленського з врегулювання на Донбасі складає від півроку до року.

«Якщо ми найближчим часом не зможемо, склавши всі ці заходи, розв’язати проблему, тоді ми повинні перейти до якихось нових інших радикальних заходів. На все про все у нас є від півроку до року», — сказав Пристайко.

Схожі новини