Передплата 2024 «Добрий господар»

Окупанти хочуть перейменувати Крим

  • 16.09.2019, 19:17
  • 796

Окупаційна влада Криму обговорить ідею закріпити за анексованою АРК подвійну назву Республіка Крим - Таврида

Про це повідомляє Українська правда

З пропозицією про перейменування виступив глава національно-культурної автономії кримських греків «Таврида» Іван Шонус. На його думку, подвійна назва «дозволить закріпити за півостровом російський статус».

Так званий «віце-прем'єр уряду Криму, постпред республіки при президентові РФ» Георгій Мурадов вважає цю ідею гідною для обговорення в різних органах окупаційної влади в разі, якщо жителі півострова підтримають це.

«Мені видається дуже значимою ініціатива греків Криму використовувати в назві нашої республіки поряд з наявною історичний додаток, що звучало б як Республіка Крим — Таврида, яке застосовувалося в відношенні Тавриди протягом багатьох-багатьох століть».

За словами Мурадова, в Росії «цілий ряд регіонів, таких як Північна Осетія — Аланія, Республіка Саха (Якутія), які застосовують історичну частину в своїй назві».

У свою чергу, глава громадської палати Криму Григорій Іоффе виступив проти перейменування і назвав це «порожніми клопотами». На його думку, «гра в назви і зміна назви тільки розділить суспільство і породить непотрібні суперечки».

При цьому він підкреслив, що палата за потреби може розглянути таку ініціативу, якщо надійде «належна аргументація».

Нагадаємо: Таврида (Таврія) — одна з назв Кримського півострова в давнину.

В лютому-березні 2014 року Росія анексувала український Крим, скориставшись зміною влади в Україні і прикрившись незаконним «референдумом». З цього ж року РФ здійснює гібридну військову агресію проти України, підтримуючи незаконні збройні формування на Донбасі.

Схожі новини