Передплата 2024 ВЗ

ПриватБанк за підтримки Visa представляє технологію біометричної оплати FacePay24 для роздрібних торговельних мереж

  • 16.09.2019, 13:04
  • 616

ПриватБанк та Visa повідомили про запуск в Україні системи біометричної оплати покупок FacePay24 для роздрібних торговельних мереж. Першими українськими торговельними точками, у яких покупці можуть оплачувати товари «обличчям», стали чотири магазини національної мережі HOP HEY у Дніпрі.

Як повідомив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл під час PrivatBank Innovation Day у Дніпрі, запуск цієї послуги, яка ще кілька років тому вважалася фантастикою, став можливим завдяки інтеграції сучасних методів оплати Visa, технологій Amazon Web Services з оновленою платформою мобільного банку Приват24. А участь у проєкті найбільш інноваційних торговельних мереж дозволила Україні запустити FacePay однією з перших у Європі.

«У більшості з вас, напевно, зараз із собою немає навіть гаманця, тому що всі картки — у смартфоні. Ми сьогодні йдемо далі та запускаємо технологію, що дозволяє забути вдома й телефон, — зазначив Петр Крумханзл. — Спільний проєкт ПриватБанку та Visa став першим в Україні запуском біометричної оплати покупок в офлайн-ритейлі. За допомогою Приват24 ця можливість доступна всім клієнтам ПриватБанку та будь-яким офлайн- та онлайн-торговцям».

Для використання сервісу «оплати обличчям» необхідно встановити на смартфон оновлений додаток Privat24 та активувати оплату FacePay24. Потім, дотримуючись підказок програми, потрібно зробити три селфі з різних ракурсів та прив’язати до зображення свого обличчя банківську картку Visa. Після цього оплачувати покупки можна, подивившись у спеціальну камеру планшета поруч із касою.

«Тепер не треба буде носити з собою ні платіжну картку, ні смартфон — достатньо усмішки клієнта, щоб оплатити товар у перших FacePay-магазинах нашої мережі, які працюють у найбільших житлових районах Дніпра. Ми продовжуємо дивувати клієнтів і за допомогою інновацій робити шопінг зручнішим. Раді бути піонерами впровадження цієї технології в Україні», — коментує запуск проєкту генеральний директор HOP HEY Дмитро Молчанов.

«Разом із нашими партнерами ми постійно працюємо над тим, щоб зробити безготівкові розрахунки ще більш зручними для українців, пропонуємо споживачам нові способи сплачувати безготівково. Ми надаємо нашим клієнтам ширший вибір та водночас вдосконалюємо споживацький досвід. Це спонукатиме як споживача, так і ритейл більш активно переходити на безготівкові розрахунки. На нашу думку, біометрія відкриває нові можливості з точки зору автентифікації та безпосередньо здійснення платежів, гарантує їхню безпеку, і в подальшому буде значною мірою впливати на розвиток електронних платежів», — додає Світлана Чирва, регіональний менеджер компанії Visa в Україні, Молдові та в. о. регіонального менеджера Білорусі.

FacePay24 використовує одну з найбільш провідних у світі систем автоматичного розпізнавання обличчя Amazon Rekognition та дає можливість масштабувати цю послугу майже на будь-яку торгову точку. Amazon Rekognition створено на базібезпечної, надійної і перевіреної технології глибокого навчання, що розроблена експертами Amazon у галузі комп’ютерного зору для щоденного аналізу мільярдів зображень і відео. Рішення ПриватБанку і Visa не використовує особисту інформацію, яка може міститися в вашому контенті, для таргетингу продуктів, послуг або маркетингу. Довіра клієнтів, безпека даних є найвищим пріоритетом для нас, і ми впроваджуємо відповідні заходи, що включають технічні та фізичні контролі, шифрування даних під час зберігання та передачі.