Передплата 2024 «Добрий господар»

"Не думаю, що ціна була настільки високою, як про це говорять", - Волкер не вважає Цемаха цінним свідком у справі МН17

  • 16.09.2019, 12:39
  • 531

Значимість фігуранта справи про катастрофу МН17, бойовика Володимира Цемаха, якого передали Росії в рамках обміну, в розслідуванні є перебільшеною

Таку думку в інтерв'ю телеканалу 1+1 висловив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає Прямий

Він вважає, що ціна обміну полоненими для України була не настільки високою, як про це говорять.

«Важливо було повернути інших політичних в'язнів, включно з Сенцовим. Все це важливо. Не думаю, що ми б дізналися щось нове від підозрюваного в атаці на МН17, крім того, що ми вже знаємо. Тому не думаю, що ціна була настільки високою, як про це говорять. У той же час, важливо звільнити полонених з Росії. Дуже важливо. Тому, вважаю, обидві країни зробили крок вперед, і, я сподіваюся тепер, щоб надати подальший імпульс, треба провести ще обміни. Повинні бути звільнені заручники на Донбасі «, — зазначив Волкер.

За його словами, повинен бути прогрес у припиненні вогню, подальшому розведенні сил. «Це кроки, на які Росія не хоче йти. Але обмін може сприяти певним можливостям для цього», — сказав Волкер.

Відповідаючи на питання, чи є шанс поміняти всіх полонених до кінця року, Волкер сказав: «Знаєте, це залежить від обставин. Думаю, чим більше людей звільнять, тим краще. Повинна бути пропозиція обміняти «всіх на всіх», але можуть бути проблеми з визначенням. Росія поширює свою трактовку полонених на тих, хто затриманий в ході конфлікту, і на тих, хто заарештований з різних причин в інших місцях «.

Волкер додав, що терміни повинні бути узгоджені, визначені і обмежені. «І я говорив, що при наявності бажання Росії це можливо. Я знаю, що таке бажання є в української сторони. Так тепер ще Росія повинна це продемонструвати», — підкреслив спецпредставник Держдепартаменту США.

Схожі новини