Передплата 2024 «Добра кухня»

Світоліна, Бекхем, Роналду: скільки коштують годинники найвідоміших спортсменів

  • 15.09.2019, 15:58
  • 1 199

Від коштовних механічних швейцарських хронометрів не так і багато користі на футбольному полі, тенісному корті або боксерському рингу.

Втім це не заважає топ-спортсменам колекціонувати годинники вартістю у сотні тисяч, а іноді й у мільйони доларів США. Зазвичай коштовності неймовірної краси на чемпіонах можна побачити на світських вечірках або показах мод, пише телеканал «Прямий».

Часто відомі виробники годинників пропонують топовим спортсмена стати послами їхніх брендів. Окрім винагороди, виробники надають власну продукцію в якості реклами.

Але деякі атлети досягли такого рівня фінансової незалежності, що витрачають буквально мільйони доларів на хронометри.

Багаторазовий чемпіон світу, легендарний боксер Віталій Кличко має кілька хронометрів, які вражають доволі помірною ціною. Звісно, якщо порівнювати з його колегами-спортсменами. Мер Києва носить Montblanc Time Walker XL за «всього» 4 тис дол.

Екс-капітан збірної Англії з футболу Девід Бекхем є офіційним послом бренду швейцарського виробника Tudor Watches та носить годинник Tudor Black Bay Chrono, що коштує понад 5 тис дол.

20-разовий чемпіон турнірів Великого шолома, олімпійський чемпіон швейцарець Роджер Федерер представляє компанію Rolex і має в свої колекції годинник Rolex Sky-Dweller за 14 тис дол.

Португальській футболіст Кріштіану Роналду є однім із найбільш оплачуваних спортсменів планети, він часто з'являється з Tag Heuer CARRERA Heuer-02T за 24,5 тис дол.

Українська тенісистка Еліна Світоліна з 2017 року є послом швейцарського бренду Ulysse Nardin та носить модель Marine Lady Chronometer вартістю майже 36 тис дол.

Французький футболіст гвінейського походження Поль Погба заробляє в англійському клубі «Манчестер Юнайтед» близько 17 млн євро на рік, тому може дозволити собі хронометр Richard Mille RM 30 White Rush за 166 тис дол.

Американка Серена Вільямс, чотириразова олімпійська чемпіонка з тенісу, багаторазова переможниця турнірів «Великого шолому» віддає перевагу годиннику Audemars Piguet Diamond Outrage, браслет якого зроблений з білого золота та оздоблений коштовним камінням. Вартість цього витвору мистецтва — 1 млн 250 тис дол. І це не найдорожчий годинник у нашому огляді.

Американський боксер-професіонал Флойд Мейвезер у 2018 році придбав годинник Jacob & Co. 'Billionaire Watch', зроблений з білого золота та оздоблений діамантами, за рекордні 18 млн дол.

Схожі новини