Передплата 2024 ВЗ

Україна перетворилася в останню лінію фронту в боротьбі Європи за свободу, - британський міністр

  • 14.09.2019, 16:14
  • 515

Україна довела, що за демократію потрібно боротися. І стала останньою лінією фронту в тривалій боротьбі Європи за свободу, безпеку та демократію.

Про це заявив міністр зі справ Європи уряду Британії Крістофер Пінчер під час виступу на 16-тій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі», повідомляє Укрінформ.

«Спроби Росії замкнути Україну в її уявній сфері впливу повертають нас в дуже нещасливі й темні часи, які ми вважали фактом для підручників з історії. Для мене це означає, що Україна перетворилася в останню лінію фронту в тривалій боротьбі Європи за свободу, демократію та безпеку. Коли я був студентом, ця лінія фронту пролягала в Західній Німеччині і на кордонах Австрії, а сьогодні лінія фронту — це Україна», — сказав він.

Приклад України, за словами британського міністра, демонструє, що демократичні цінності потребують постійного захисту. «Україна доводить, що ми не можемо сприймати демократичні свободи як даність — ці цінності вимагають постійної пильності, щоб захищати їх від диверсій та підривів», — додав він.

Пінчер запевнив, що уряд Британії продовжить підтримувати Україну в її боротьбі за свободу та демократичні цінності.

Схожі новини