Передплата 2024 ВЗ

"Світ не мовчатиме": Квасневський застеріг Зеленського від політичного переслідування Порошенка

  • 14.09.2019, 15:13
  • 1 615

Колишній президент Польщі Александр Квасневський, який добре знається на українській політиці, похвалив українського президента Володимира Зеленського за перші місяці роботи, але застеріг його від переслідування Порошенка.

Про це він розповів в інтерв'ю BBC News Україна.

«Якщо він буде робити, що хоче, бо це реванш, чи тому що це сподобається його виборцям, це буде погано не тільки для Порошенка, це буде погано перш за все для Зеленського, бо постраждає його імідж молодої людини, яка дивиться в майбутнє, яка хоче творити сучасну демократичну країну», — каже Квасневський.

Експрезидент Польщі наголошує, що буде зрозуміло, що він (Зеленський — Ред.) займається політичним реваншем, бо як ще це назвати? Якщо буде такий політичний спектакль, то, звісно, світ не мовчатиме.

«Ми це вже знаємо з часу переслідування Тимошенко. Порошенко був партнером, шанованим партнером багатьох лідерів у Європі, вони не будуть сидіти і дивитися. Якщо це буде суд, якщо будуть докази — це інша справа, але якщо це робиться з політичною мотивацією, то, звичайно, всі ці люди будуть голосно про це говорити. Але я поки що не чув цього від самого Порошенка», — зазначив політик

Схожі новини