Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Атака безпілотників: в Саудівській Аравії загорівся один з найбільших нафтопереробних заводів світу

  • 14.09.2019, 10:58
  • 722

В Саудівській Аравії сталася пожежа на одному з найбільших у світі нафтопереробних заводів Saudi Aramco. Журналісти розповідають, що чути звуки вистрілів.

Про це повідомляє ТСН.

За даними американського агентства Associated Press появі вогню передував вибух. «На відео [з місця події] чутні звуки пострілів. Можна побачити, як піднімається над горизонтом дим, полум'я помітно здалеку», — стверджує AP.

Кадри відео опублікував на своїй сторінці в Twitter журналіст з Ємену Ахмад Алгобарі. Він також повідомляє про постріли.

Al-Arabiya з посиланням на власного кореспондента пише, що полум'я взяте під контроль. Про можливі жертви не повідомляється.

Тим часом в Міністерстві внутрішніх справ країни повідомили, що два об'єкти компанії Saudi Aramco на великих родовищах Абкайке і Хурайсе піддалися атаці з використанням дронів.

В результаті атаки безпілотних апаратів на об'єктах виникли пожежі, проте вони локалізовані і взяті під контроль. Хто міг організувати напад — не повідомляється.

Saudi Aramco — державна компанія Саудівської Аравії, яка контролює нафтові потужності країни. У 2018 року експерти Moody's Investors Service назвали її найприбутковішою компанією в світі — чистий прибуток Saudi Aramco склала $ 111,1 млрд. Це більше, ніж показали Apple, Google і ExxonMobil разом узятих.

Saudi Aramco називає свій НПЗ найбільшим в світі, він може переробляти до 7 млн ​​тонн барелів на день. У 2006 році бойовики-смертники терористичної організації «Аль-Каїда» зробили невдалу спробу влаштувати вибух на заводі.

Схожі новини