Передплата 2024 ВЗ

Поки неможливо забезпечити вільні вибори на окупованих територіях України - Разумков

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч з діючим Головою ОБСЄ, міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мірославом Лайчаком.

Під час зустрічі Разумков заявив, що про проведення місцевих виборів на окупованих територіях говорити завчасно, передає УНН

Торкаючись питання стосовно проведення місцевих виборів на окупованих територіях, Дмитро Разумков підкреслив, що про це говорити завчасно — до забезпечення необхідних безпекових умов, припинення вогню та виведення іноземних військ, відновлення кордону між Російською Федерацією і Україною та контролю за ним.

«Повернення українських прикордонників на кордон між Україною і Росією сприятиме врегулюванню конфлікту. Поки що з точки зору демократії, а вибори — це прояв демократії, неможливо забезпечити вільне волевиявлення громадян України та діяльність громадських організацій на цій території», — сказав він.

Мірослав Лайчак в свою чергу зазначив, що ОБСЄ готова і надалі надавати допомогу українським людям та бажає бачити Україну у мирі та безпеці. Голова ОБСЄ підкреслив, що існує багато платформ, які допоможуть закінчити війну на сході країни та діяти в інтересах українських громадян.

«Готові як організація і як країна допомогти у всіх напрямках, що сприяють полегшенню життя людей», — наголосив він.

Схожі новини