Передплата 2024 «Добрий господар»

Цимбалюк публічно зганьбив Захарову через незнання російської мови

  • 13.09.2019, 20:11
  • 5 639

Журналіст Роман Цимбалюк публічно зганьбив спікера МЗС Росії Марію Захарову і дорікнув їй неграмотністю

Так, під час брифінгу скандальна дипломатка традиційно неправильно вжила наголос у слові «український», сказавши «укрАїнський». Фрагмент її виступу Цимбалюк показав у своєму відеоблозі на YouTube, передає OBOZREVATEL

Українець не стримався і зробив Захаровій зауваження з цього приводу, зазначивши, що вона не дотримується елементарних правил російської мови.

«В українських. Російською не УкрАїна, а УкраЇна, відповідно, наголос треба ставити так само», — пояснив він спікеру МЗС РФ.

Ремарка Цимбалюка розлютила Захарову, і вона накинулася на нього із зустрічними звинуваченнями про нібито утиски російської мови в Україні.

«А ви вже російську ввели як офіційну мову? Ось коли ви введете російську мову як офіційну, робочу мову, коли у вас почнуть діяти інститути російської мови, ось тоді ви будете вчити росіян російської мови! А поки працюйте над тим, щоб забезпечити людей, які говорять і думають російською мовою, можливістю говорити і думати на території України нею відповідно до зобов'язань вашої держави!» — їдко огризнулася спікер МЗС РФ.