Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада попередньо ухвалила законопроект щодо викривачів корупції

  • 13.09.2019, 11:16
  • 453

Верховна Рада прийняла у першому читанні президентський законопроект №1010 "Про внесення змін до закону України "Про запобігання корупції" щодо викривачів корупції.

«За» проголосували 246 нардепів, «проти» — 32, 66 утримались та 61 не голосували, інформує Прямий

Законопроєкт № 1010 депутати планують включити до порядку денного засідання та результатами розгляду ухвалити рішення. Крім того, нардепи розглянуть ще 10 законопроектів.

Нагадаємо, 29 серпня президент України Володимир Зеленський у перший день роботи Верховної ради вніс законопроект про викривачів корупції.

Раніше тоді ще заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка заявляв про підготовку законів, які передбачають матеріальну винагороду для викривачів корупції до 10% від суми відшкодованих збитків або розміру неправомірної вигоди.

Крім того, проєктом закону пропонується внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» стосовно визначення правового статусу викривачів корупції, їх прав та гарантій захисту; забезпечення умов для розкриття інформації про корупцію; унормування порядку розкриття викривачем корупції інформації; звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення; забезпечення державного захисту викривачів корупції, зокрема захисту їх трудових прав

Схожі новини