Передплата 2024 «Добра кухня»

Виконком ЛМР відновив скасовані дозволи забудовнику, який зруйнував мозаїку будівлі "Океану"

  • 13.09.2019, 10:56
  • 1 023

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» будівлі магазину «Океан» на вул. Володимира Великого, 26-А з відновленням мозаїчного панно «Риби».

Таке рішення члени виконкому ухвалили під час засідання сьогодні, передає Leopolis.news.

Проект рішення передбачає, що товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Ріел-Естейт Груп» може отримати у встановленому порядку технічні умови на інженерне забезпечення проектованого об’єкта; розробити у спеціалізованій проектній організації або архітектора, який має кваліфікаційний сертифікат на виконання робіт, робочий проект та провести його експертизу згідно з законодавством України; розробити паспорт кольорового опорядження фасаду та погодити його у встановленому законом порядку; звернутися в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Львові для отримання дозвільних документів, які дають право на початок виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Крім того, після здачі в експлуатацію, відповідно до гарантійного листа від 19.08.2019 № 1/19, забудовник має передати у власність громади Львова приміщення орієнтовною площею 1000 кв. м для облаштування мистецького простору та дитячої школи художнього і музичного спрямування на вул. Володимира Великого, 26-а.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів, що забудовнику вдалося зберегти 70% елементів мозаїки, однак фахівці називають копією ту мозаїку, яку відновлюватимуть. Також Андрій Москаленко зазначив, що роботи з відновлення мозаїки триватимуть 3 місяці.

Крім відновлення містобудівної документації, рішення виконкому передбачає також встановлення на локації онлайн-камери, щоб усі охочі могли спостерігати за роботами, та проведення брифінгу щодо відновлення щотижня до завершення робіт. Згідно з рішенням виконкому, спочатку забудовник має відновити мозаїку, а вже потім проводити інші роботи, а весь процес створення копії мозаїки має курирувати Остап Патик

Схожі новини