Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Олег Сенцов відкрив конференцію YES замість президента

  • 13.09.2019, 10:35
  • 773

Колишній в'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов відкрив конференцію YES (Ялтинська європейська стратегія) замість президента України Володимира Зеленського

Під час свого виступу звільнений політв'язень показав пластикову банку, в якій зберігав чай у в'язниці в Росії, а також іменний бейдж ув'язненого, передає OBOZREVATEL

«Я написав на банці два слова „Слава“ та „Україна“. І ця банку подорожувала зі мною всіма в'язницями Росії», — підкреслив він.

І додав: «Я ставив її на найвидніше місце. Вона дуже дратувала тюремників. Її постійно у мене забирали, відривали прапор, намагалися топтати — було багато дрібної метушні за цю банку. Це була моя маленька боротьба. Це, звичайно, не Іловайськ і не Дебальцеве. Я не був на Донбасі, не був на війні — мене заарештували за два дні до того, як я повинен був туди поїхати. Так вийшло. У кожного своя доля».

При цьому Сенцов звернувся до Зеленського: «Мені би дуже хотілося, щоб ця банка якомога швидше наповнилася бирками тих, хто все ще знаходиться в полоні — в Росії, на Донбасі та в Криму. Пане президенте, зробіть так, щоб ця банку якомога швидше була повна «.

Зеленський, у свою чергу, подякував режисерові і пообіцяв докласти всіх зусиль для звільнення українців.

Схожі новини