Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Баканов на Дні народженні Суркіса отримав у подарунок рамку за 15 тис, чим міг порушити закон - "Схеми"

  • 13.09.2019, 09:32
  • 765

Соратник Медведчука Григорій Суркіс на своєму дні народженні дарував гостям фоторамку з натуральної шкіри бренду Fendi за 540 євро (приблизно 15 тис. грн)

Про це повідомляють «Схеми», передає Еспресо

Журналісти помітили, що 4 вересня гості ювіляра Григорія Суркіса, в тому числі голова СБУ Баканов, залишали свято в «Інтерконтиненталі» з жовтими пакетами елітного бренду Fendi.

Від гостей, які також були на святі, «Схеми» дізналися, що було в пакетах: візитерам подарували книгу про життєвий шлях іменинника під назвою «Епоха Суркіса», а також — фоторамку бренду Fendi, в яку гості мали помістити оперативно роздруковану спільну з іменинником світлину.

Зазначається, що на подарованих рамках був штрихкод елітного магазину в Італії. Зателефонувавши туди, з'ясувалось, що саме таку фоторамку з натуральної шкіри там продають за 540 євро — це близько 15 тисяч гривень.

Водночас, відповідно до окремих статей закону України «Про запобігання корупції», голова СБУ не може прийняти подарунок, який коштує більше, ніж прожитковий мінімум для працездатних осіб (близько 2 тисяч гривень).

У НАЗК повідомили, що у випадку, коли особа отримує пропозицію такого подарунка, вона повинна сама звернутися в НАЗК і повідомити про це.

«Схеми» звернулися за коментарем до Баканова із запитанням, чи буде внутрішня перевірка факту отримання головою СБУ подарунка на предмет того, чи не перевищує він граничну законну допустиму вартість. Відповіді поки редакція не отримала.

Голова СБУ Іван Баканов з жовтим пакетом в руках:

Схожі новини