Передплата 2024 ВЗ

Автобіграфічну прозу “Маркетер” Олег Сенцов презентуватиме особисто

18 вересня у Львові стартує 26 BookForum – головний культурний фестиваль країни

З 18 до 22 вересня Львів перетвориться на суцільний «читальний зал». Цьогорічна програма головного культурного фестивалю країни налічує понад 800 заходів та 30 тематичних напрямків. Фокусна тема фестивалю — «Відшукування причетного» — назва одного з віршів українського поета Грицька Чубая. «На вибір цьогорічної фокусної теми надихнув один з віршів Грицька Чубая „Відшукування причетного“. До того ж, 2019 святкуватимемо 70-річчя від його дня народження», — сказав автор концепції фокусної теми, відомий український телеведучий та громадський діяч Вадим Карп’як.

Вперше під час BookForum відбудеться переклад на жестову мову. Цього року 14 подій стануть інклюзивними для людей, які не чують. Серед них презентації книг, дискусії, воркшопи, також мовою жестів перекладатимуть події для дітей.

Одним з найочікуваніших гостей на Форумі буде Олег Сенцов, який презентуватиме свою книгу «Маркетер». «Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Сенцова, яку він написав, перебуваючи в ув'язненні. Повернувшись додому після 5-річного ув'язнення, Олег Сенцов нарешті зможе сам розповісти, як творилася ця книжка, та що лягло в її основу.

Цьогорічна програма 26 BookForum налічує 700 подій, у яких візьмуть участь понад 1000 українських та іноземних учасників. На Форумі буде представлено книги письменників різних країн світу — Австрії, Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Ізраїлю, Ірану, Індії, Італії, Іспанії, Канади, Литви, США, Туреччини, Франції, Швеції, Лівану, Македонії, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Палестини (Ґаза), Сербії, Словаччини…

Почесними гостями на форумі стануть індійська екофеміністська письменниця, що пише англійською, активістка з питань соціальної справедливості й економічної нерівності Арундаті Рой. Вона — авторка двох сценаріїв і кількох збірок есе. Лауретка Букерівської премії 1997 року за роман «Бог Дрібниць», що став однією з найпопулярніших книжок і був проданий накладом понад 8 млн примірників.

Ельчін Сафарлі — сучасний азербайджанський письменник та журналіст. У своїх книгах розповідає про східні традиції, культуру, побут та кохання. Насамперед відомий як автор роману «Солодка сіль Босфору» (2008), в центрі сюжету якого — журналіст із Баку та «місто душі» Стамбул.

Мар’ям Петросян — вірменська письменниця у жанрі магічного реалізму та фентезі. Авторка роману «Будинок, в якому…» та «Казки про собаку, яка вміла літати».

Гостем 26 BookForum також стане автор 25 книжок, професор Джефрі Сакс. Понад 20 років він був головним рабином Великої Британії, а тепер викладає у Нью-Йоркському університеті і лондонському Кінгс коледжі. 26 BookForum також відвідає автор «Литовської книги року» (2017) роману «Літопис південного сходу» Римантас Кміта.

Схожі новини