Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вже третя: депутатку від "Слуги народу" спіймали на кнопкодавстві

  • 12.09.2019, 12:36
  • 618

Судячи з відео, Копанчук натиснула на кнопку на пульті сусіда праворуч - мажоритарника «Слуги народу» з Волині Вячеслава Рубльова

Рух «Чесно» 11 вересня спіймав на неособистому голосуванні депутатку від «Слуги народу» Олену Копанчук, передає Главком

Це вже третій факт кнопкодавства у ВР 9-го скликання та другий — серед «слуг» за два тижні роботи новообраного парламенту.

Копанчук — мажоритарниця «Слуги народу» від округу № 189 на Хмельниччині (місто Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський та Теофіпольський райони).

Вона кнопкодавила 11 вересня о 13:32 під час голосування за законопроект про внесення змін до закону «Про будівельні норми» щодо удосконалення нормування у будівництві (№ 1052) за основу.

Копанчук сидить у четвертому ряду третього (якщо рахувати зліва направо) сектора сесійної зали.

Судячи з відео, Копанчук натиснула на кнопку на пульті сусіда праворуч — мажоритарника «Слуги народу» з Волині (округ № 20) Вячеслава Рубльова. У результатах голосування зазначено, що обидва нардепи проголосували «за».

Координаторка руху «Чесно» Віта Думанська підкреслила, що і президент, і спікер «обіцяли, що такого ганебного явища, як кнопкодавство, у Верховній Раді 9-го скликання не буде».

«Що бачимо зараз? За два тижні роботи парламенту — три кнопкодави, і це тільки ті факти, які вдалося зафіксувати „Чесно“. Вимагаємо знайти технічне рішення для розв'язання проблеми кнопкодавства — або сенсорна, або біометрична кнопка. Лише покарання, як пропонують у ВР, проблеми не вирішить. Хто фіксуватиме порушення? Як будуть притягувати до відповідальності? Бо коли журналісти фільмують кнопкодавів, вони отримують від них погрози», — заявила Думанська

Схожі новини