Передплата 2024 ВЗ

«Ми зробили все правильно», - моряк з Львівщини Андрій Оприско на зустрічі з Порошенком

Звільнені з полону вирішили продовжувати військову службу на морі. І боротимуться за деокупацію Азовського моря і всіх наших територій

Про це написав лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

У повідомленні зазначається: «Пишаюся нашими моряками «Бердянська», «Нікополя» і «Яни Капу», які всі як один вирішили продовжувати військову службу на морі. І боротимуться за деокупацію Азовського моря і всіх наших територій.

Витримку наших хлопців, їхню мужність, їхню мудрість, їхню вірність військовій присязі бачив увесь світ. І навіть у російській в'язниці на них дивилися як на героїв. Хлопці розповіли, що навіть самі росіяни дивувалися, що українці так борються за своїх.

Ніхто не залишиться безкарним за знущання над честю українського військового. В ухвалений нами «Азовський пакет» санкцій потрапили всі, хто віддавав накази, санкціонував, вів незаконні слідчі дії, хто брав судові рішення щодо арешту моряків. І ми повинні захищати Азовське узбережжя Маріуполя, Бердянська, забезпечувати військову присутність, підтверджувати український статус Керченської протоки і деокупацію Азовського моря.

Сьогодні особисто потиснув руку кожному. І навіть отримав запрошення на весілля до Андрія Ейдера. Для всієї України ви назавжди залишитеся легендами і прикладом незламного духу українського воїна".

Зі свого боку, один із моряків Андрій Оприско (виходець з Миколаївського району Львівщини — «ВЗ») заявив, що всі звільнені моряки висловили бажання продовжити службу в ВМС. «Ми все зробили правильно», — зазначив Оприско, висловивши сподівання на перемогу України.

Інтерв'ю. з матір'ю Андрія Оприска — Ольгою Василівною читайте у тижневику «Високий Замок», який вийде 12 вересня, а також згодом на нашому сайті.

Схожі новини