Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В "Укргазвидобуванні" провели обшук - організатори незаконних схем заволоділи великими коштами компанії

  • 11.09.2019, 17:58
  • 516

Правоохоронці у середу вранці, 11 вересня, провели обшуки в "Укргазвидобуванні" та  "Полтавагазвидобуванні".

Про це повідомляє ТСН.

«АТ „Укргазвидобування“ повідомляє про те, що станом на ранок 11 вересня 2019 р. в апараті управління АТ „Укргазвидобування“ та ГПУ „Полтавагазвидобування“ здійснюються обшуки органами Генеральної прокуратури України, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України», — йдеться в повідомленні «Укргазвидобування».

Зазначається, що «Укргазвидобування» співпрацює з представниками правоохоронних органів та надає всю необхідну документацію.

Одночасно пресслужба Генпрокуратури повідомляє, що в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 та ч. 5 ст. 191 К К України викрито та задокументовано функціонування протиправних схем заволодіння коштів АТ «Укргазвидобування» під час утилізації небезпечних відходів буріння та створення загроз життю та здоров’ю населення регіону.

Встановлено, що протягом 2017−2019 років співробітники комерційної структури за попередньою змовою із представниками АТ «Укргазвидобування» та за бездіяльності керівництва Держекоінспекції України налагодили злочинну схему заволодіння коштами цього держпідприємства, виділених на утилізацію небезпечних відходів буріння (бурових шламів) в особливо великих розмірах.

Задокументовано, що фактична утилізація відходів буріння не здійснювалась, замість цього їх захоронювали на звичайному полігоні твердих побутових відходів. При цьому, через їхнє неналежне зберігання не були дотримані норми природоохоронного законодавства, що призвело до забруднення земель.

За результатами проведених лабораторних досліджень відібраних зразків бурового шламу, які здійснювались профільною науково-дослідною установою, вищезазначені відходи буріння належать до категорії надзвичайно небезпечних і потребують спеціальної процедури захоронення.

Під час здійснення слідчих дій в офісних приміщеннях та місцем проживання фігурантів справи вилучено документи та електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність. Представнику комерційної структури — організатору протиправної схеми повідомлено про підозру в організації заволодіння коштами державного підприємства в особливо великих розмірах. Іншим фігурантам провадження планується повідомити про підозру найближчим часом.

Досудове розслідування триває.

Водночас, як повідомляє ДБР орієнтовна сума збитків, завданих державі, становить 15 млн грн.

Схожі новини