Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Якщо Україна не наполягатиме на отримані плану дій членства в НАТО – означатиме згортання євроатлантичної інтеграції країни, - Сюмар

  • 11.09.2019, 13:25
  • 494

Україна має наполягати на отриманні ПДЧ щодо членства в НАТО, адже відхід від співпраці з Альянсом означатиме повернення до сфери впливу Росії.

Про це з трибуни Верховної Ради заявила народний депутат фракції «Європейської Солідарності» Вікторія Сюмар, повідомляє пресслужба партії.

І пригадала події осені 2013 року, коли на Майдан вийшла молодь, представники середнього класу і вони протестували проти двох принципових речей: згортання європейського та євроатлантичного курсів Януковичем, повернення України в сферу Росії і протестували проти узурпації влади.

«Нашу фракцію хвилюють процеси, які відбуваються у сфері європейської, а особливо, євроатлантичної інтеграції. Ті заяви, які ми почули вчора від віце-прем'єра з питань європейської інтеграції проте що Україна не буде наполягати на отриманні плану дій членства в НАТО. Це, певною мірою, означає згортання євроатлантичної інтеграції України. Також ми бачимо і опосередковані сигнали такого згортання. Є сигнали про те, що інструкторів НАТО вже відкликають із зони розмежування», — зауважила політик.

Народний депутат під час виступу підкреслила, що Північноатлантичний альянс стане гарантією безпеки України.

«НАТО для України — це не просто безпековий блок, це не просто якась далека перспектива. НАТО для Україні — це єдиний спосіб гарантувати безпеку кожному українцю у протистоянні з ядерним сусідом, і агресором, який анексував Крим, окупував частину української території на сході — Росією.

Якщо ми сьогодні відійдемо від співпраці з НАТО, якщо ми відмовимося від отримання ПДЧ, це позначатиме, що Україна знову готова потрапити до сфери впливу Росії", — наголосила парламентар.

Схожі новини