Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Усі звільнені українці отримують необхідну медичну допомогу, Бекірову зробили важку операцію - Денісова

  • 10.09.2019, 19:42
  • 464

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що всі звільнені з Росії українці отримують необхідну медичну допомогу, зокрема, тяжкохворому кримськотатарському активісту Едему Бекірову у вівторок зробили операцію.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Олег (Сенцов — Ред) відмовився від медичної допомоги, він, безумовно, пройшов обстеження, але потім сказав, що він здоровий, і хоче, щоб до лікарні потрапила його мама. І так і є: його мама зараз перебуває у (лікарні — Ред) «Феофанії», — сказала Денісова в інтерв'ю телеканалу «Прямий» у вівторок удень.

За її словами, інший звільнений із Росії український політв'язень журналіст Роман Сущенко наразі проходить медичне обстеження.

«Сьогодні зробили важку операцію Бекірову. Приблизно годину тому вона завершилася, і ми молимося, щоб він одужав», — додала омбудсмен.

Денісова розповіла, що звільнені військові моряки також перебувають у госпіталі, де проходять медобстеження.

Вона уточнила, що всі звільнені з РФ українці потребують і медичного обстеження, і психологічної підтримки.

У свою чергу дочка Едема Бекірова Елеонора на своїй сторінці у Facebook повідомила, що операцію її батькові робили п’ять годин, і наразі він перебуває в реанімації.

«Учора тата перевели до кардіологічного відділення „Феофанії“. Сьогодні йому зробили операцію, яка тривала п’ять годин. Наразі він перебуває в реанімації. Молимося, щоб усе пройшло добре!» — написала вона.

Вона зазначила, що 9 місяців у СІЗО не минули безслідно для її батька.

«Це стосується не лише здоров'я, а і психологічного стану. З ним працюватиме психолог, який, я сподіваюся, допоможе йому морально відновитися», — наголосила Бекірова.

Схожі новини