Передплата 2024 «Добрий господар»

Великий баскетбол для юних талантів

Турнір присвячено пам’яті журналіста “Високого Замку” Ярослава Пастернака

Найближчої п’ятниці, 13 вересня, у Львові під патронатом Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Федерації баскетболу Львівщини, обласної ДЮСШ стартує 16-й за чергою міжнародний юнацький турнір з баскетболу. Його проводять у пам’ять про колишнього завідувача відділу спорту газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака.

Окрім «живих» репортажів з великих арен, інтерв’ю із зірками світової величини, «наш Славко», як кликали ми його у редакції, підготував багато публікацій із сільських стадіонів, вуличних майданчиків, писав про аматорський, дитячий спорт, словом підтримував тих, хто плекав юні таланти. У його записнику постійно були і розклади баскетбольних змагань. Віддаючи належне нашого колеги, його друзі, а серед них — старший викладач Львівської ДЮСШ Зеновій Курса, вирішили проводити у пам’ять про Ярослава меморіал.

Цього разу у боротьбу за кубки, медалі у залах обласної ДЮСШ та кафедри фізичного виховання НУ «Львівська Політехніка, що на вул. Уласа Самчука, 14, поборються вихованці ОДЮСШ-Віта Агро (Львів), Дрогобицької ДЮСШ, БК «Говерла» (Івано-Франківськ), Сокальської ДЮСШ. Додаткової інтриги у цьому суперництві додасть участь наших зарубіжних друзів — юних баскетболістів із Підкарпатського воєводства (Республіка Польща) і зі словацького міста Бардейов.

До проведення турніру Я. Пастернака доклалися великі шанувальники спорту — ПП «ЕРУ-ТРЕЙДІНГ», ТМ «БОБО», «Віта -Агро», мережа хімчисток «Чисто», ТМ «Моршинська», НУ «Львівська Політехніка». Завдяки їхній підтримці на юних спортсменів чекає велике свято баскетболу.

Схожі новини