Передплата 2024 ВЗ

На марафоні “Львівської десятки” очікують десять тисяч бігунів

У рамках акції збиратимуть гроші на допомогу онкохворим діткам, а експерт зі здорового харчування розкаже про ідеальні порції

У неділю, 15 вересня, на площі перед Оперним театром стартує традиційний Чемпіонат України з бігу «Львівська десятка». Учасники пробіжать десять кілометрів, — від центру Львова, з фінішем на автовокзалі «Північний» і назад до Оперного. Цього року організатори очікують десять тисяч бігунів — як професійних спортсменів, так і аматорів. Торік на марафон «Львівської десятки» вирушили тисячу учасників, плюс було 5 тисяч вболівальників.

Серед учасників, які вже виявили бажання пробігти львівською трасою, є не лише львів’яни, а й спортсмени з інших регіонів України та іноземці. Цьогорічний забіг буде відбуватися під гаслом «Run&Travel». Кращі з кращих отримають не лише медалі з унікальним дизайном, а й грошову винагороду. За перше місце — 5 тисяч гривень, друге — 3 тисячі, третє — 2 тисячі.

У рамках спортивної акції відбудеться лекція тренерки Христини Пеленьо про здорове харчування під час спортивних тренувань. Вона розповість про ідеальні порції, скільки разів на день треба харчуватися, чого не потрібно класти у тарілку спортсмена… А як же без благодійності? Гроші від партнерів проекту та стартові внески від учасників забігу обіцяють скерувати на допомогу онкохворим дітям.

Схожі новини