Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Питання участі в політиці для мене є відкритим, - Сенцов

  • 10.09.2019, 17:33
  • 479

Колишній український політв’язень Олег Сенцов заявив 10 вересня, що ще не знає, чи братиме участь у політиці.

«Для мене самого це питання поки залишається відкритим. Я людина непублічна, більш закрита. Але так вийшло, що життя мене вивело, я відчуваю певну відповідальність перед своїм народом, перед своєю країною, тому робитиму все, що в моїх силах, для своєї країни», — сказав Сенцов на пресконференції в Києві, передає Радіо Свобода.

У Києві 10 вересня на першу після звільнення з російських колоній пресконференцію колишніх українських політв’язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка зареєструвалися 360 журналістів.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Автономної Республіки Крим має намір викликати для надання свідчень звільнених з російського ув'язнення кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся взаємний обмін громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців — 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов «письмово погодився на прийом їжі». Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування».

Схожі новини