Передплата 2024 ВЗ

У Нацслужбі здоров'я розповіли, які медичні послуги будуть безоплатні для українців у 2020 році

  • 10.09.2019, 16:34
  • 1 120

У Національній службі здоров'я України розповіли, які послуги будуть безкоштовні для українців за програмою медичних гарантій у 2020 році.

Про це під час пресконференції у Львові повідомив Голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко, передає пресслужба відомства.

За програмою медичних гарантій, Національна служба здоров'я планує сплачувати медзакладам 8500 грн — за пологи, 19 500 грн — за лікування інсульту та 15 800 грн — за лікування інфаркту.

«Ці послуги будуть повністю безоплатними для українців, адже вони вже заплатили за медичну допомогу зі своїх податків», — сказав Петренко.

З 2020 року до програми медичних гарантій увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної допомоги та реабілітації.

Для Національної служби здоров'я пріоритетними будуть послуги пов'язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомогою в пологах та ранньою діагностикою онкологічних захворювань. За ці послуги служба платитиме медзакладам за пріоритетним тарифом.

Повний перелік безоплатних медичних послуг оприлюднять після затвердження бюджету на наступний рік.

Послуги спеціалізованої медичної допомоги за програмою медичних гарантій можна буде отримати тільки за направленням лікаря. Без направлення безоплатно її зможуть отримати пацієнти, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, психіатра чи нарколога. Також без направлення медична допомога надається безоплатно при невідкладному стані.

Національна служба здоров'я — центральний орган виконавчої влади, підпорядковується Міністерству охорони здоров'я. Саме НСЗУ розпоряджається державними коштами, які йдуть на відшкодування вартості медикаментів у межах програми «Доступні ліки», закупівлю препаратів та надання гарантованих державою медичних послуг.

Схожі новини