Передплата 2024 «Добра кухня»

Проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а що росіяни його підтримали, — Сенцов

  • 10.09.2019, 13:57
  • 551

Конфлікт між Росією і Україною багато в чому інформаційний, Росія будує свою імперію на брехні, і найкращий спосіб боротися з брехнею - говорити правду.

Про це заявив режисер і колишній бранець Кремля Олег Сенцов під час своєї першої після звільнення пресконференції, повідомляє Укрінформ.

«Те, що зараз відбувається в Україні, наш конфлікт з Росією, назвемо так, він багато в чому інформаційний, і проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а в тому, що більшість росіян його в цьому підтримували. Ця імперія будується на брехні, а єдиний спосіб боротьби з брехнею — це говорити правду», — сказав він.

Сенцов також подякував українським та іншим ЗМІ, які доносять правду про це.

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців — 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його та активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов «письмово погодився на прийом їжі». Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу примусового годування».

Схожі новини