Передплата 2024 «Добра кухня»

Сенцов підтримав засудженого в Росії активіста, який виступав за звільнення моряків та в’язнів Кремля

  • 10.09.2019, 13:10
  • 497

Звільнений політв'язень Олег Сенцов підтримав російського активіста Костянтина Котова, якого нещодавно засудили на 4 роки.

Про це повідомляє Громадське.

«Я дуже сподіваюся, що наших людей, які залишилися (у Росії — ред) і полонених на Донбасі зможуть витягнути. Крім українців, у Росії також є ті, хто бореться за свободу нашу і їхню. Зокрема Костя Котов, я його особисто не знаю, але це теж в’язні Кремля» — наголосив Сенцов на пресконференції у Києві.

Нагадаємо, 5 вересня російського волонтера Костянтина Котова, який виходив на пікети на підтримку українських політв’язнів і відвідував їх у СІЗО, засудили до 4 років в’язниці за «багаторазове порушення правил проведення публічних заходів». Сам Котов на засіданні був у футболці із зображенням Олега Сенцова.

Нагадаємо, Костянтин Котов — програміст і громадський активіст. Він став першим обвинувачуваним за так званою «дадінською» статтею, якого відправили під арешт під час слідства. Приводом для кримінальної справи проти Котова стали три адміністративні протоколи — за публікацію у фейсбуці із закликом на неузгоджену акцію, а також за участь у неузгоджених ходах.

Москви Російський активіст Костянтин Котов неодноразово публічно висловлювався на підтримку українських військовополонених моряків. Також Котов регулярно заявляв про підтримку українських політвʼязнів Павла Гриба й Олега Сенцова. Він був присутній на багатьох судах, виходив на пікети з вимогою звільнити увʼязнених і займався організацією передачі продуктів захопленим українським морякам у СІЗО.

Схожі новини