Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Зеленського готують чергові зміни до Конституції

  • 10.09.2019, 12:15
  • 643

Команда президента України Володимира Зеленського готує нові зміни до Конституції, які будуть стосуватися прав людини і децентралізації.

Про це заявив представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський, передає РБК-Україна.

За його словами, готується ряд змін до Конституції, які виведуть її «на більш якісний рівень».

«Першочергові зміни ми всі подали, а далі будуть усунені всі протиріччя й недоліки, які заважають нормально працювати органам влади. Суттєву увагу буде приділено правам людини. Також проблемам децентралізації і проблемам територіального устрою «, — заявив Веніславський.

Він також зазначив, що 7 поданих до КСУ законопроектів є першочерговими.

«Одна зі складових — це конституційна реформа. Ці зміни, які були направлені до Конституційного суду для отримання висновку, мають невідкладне значення для того, щоб усунути деякі проблеми. Що стосується системної зміни Конституції, комісія буде працювати і над цими питаннями, і над процедурою імпічменту в тому числі. Скажімо так, комісія з правової реформи буде займатися вирішенням тих питань, які за 25 років так і не були вирішені», — додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада України підтримала за основу і в цілому закон про імпічмент президента. Згідно з документом, ця процедура буде ініціюватися більшістю народних депутатів, рішення вважатиметься прийнятим, якщо за нього проголосує не менш як три чверті депутатів від конституційного складу Ради

Схожі новини