Передплата 2024 «Добра кухня»

У Яструбичах молодь України та Литви обмінювалися досвідом

У селі Яструбичі Радехівского районі Львівщини відбувся фестиваль “Kupole&Купала”, який передбачав програму обміну досвідом між талановитою молоддю України та Литви.

Про це повідомила «ВЗ» львівський гід, співорганізатор заходу Марія Бойко

Під час фесту молодь обох країн обговорювали спільні періоди в історії, також відвідували екскурсії, сплав, театралізоване дійство, майстер-класи, танці, а на «десерт» — колоритний гала-вечір. Марія Бойко каже, литовці були вражені Карпатами. Чимало з них вперше в житті побували в горах. У Львові литовці прогулялися старовинними вуличками, були прижмно вражені архітектурою, почастувалися кавою, після цього взяли участь у квесті. Також були в Луцьку, де багато говорили на історичні теми.

«Діти написали листа на тему „Наші спільні мрії та плани на майбутнє“, — каже Марія Бойко. — У листі дехто написав, щоб в Україні не було війни і не гинули наші хлопці-захисники. Такі рядки довели до сліз литовську вчительку. За п’ять днів фестивалю я б визначили риси литовської та української молоді. Наприклад, литовці — відкритіші, максимально хочуть взяти з програми обміну. Наші підлітки — гостині, хочуть, щоб все було красиво, вишукано. Намагалися уникати гострих розмов про політику».