Передплата 2024 «Добрий господар»

Редактор "Эха Москвы" розповів, хто був ключовою особою в обміні з українського боку

  • 09.09.2019, 15:18
  • 718

Кремлівський інсайдер, редактор російського "Эха Москвы" Венедиктов заявив, що ключовою фігурою в обміні затриманими з українського боку стала заступниця глави МЗС Олена Зеркаль

Про це Олексій Венедиктов написав у своєму Телеграм-каналі, інформує Еспресо

«Насправді, хто з вашого (українського, — ред.) боку повернув ключ до звільнення „35“ — це Лана Зеркаль, заступниця міністра закордонних справ України (з питань європейської інтеграції, — ред.), яка спочатку вигравала у нас справи в міжнародних судах і трибуналах, а потім здійснювала неформальну комунікацію нової команди президента Зеленського. А то у перемог батьків (і матерів) повно…», — написав російський журналіст.

Радіостанція «Эхо Москвы» позиціонує себе як «опозиційне ЗМІ», щоправда, фінансується провладними російськими структурами. «Эхо Москвы» належить «Газпрому» і пропагує «русский мир».

Український політтехнолог та журналіст Тарас Березовець також зазначає, що у Венедиктова зараз триває війна з помічником президента Р Ф Сурковим за вплив на український напрямок, «тому вони активно мочать один одного».

«Венедиктов прилітав до Києва і передавав Зеленському пропозицію щодо розрулювання „українського питання“, де продавав себе в якості комунікатора замість Суркова. Сурков у відповідь злив фото зустрічі Венедиктова з Пєсковим на Новому Арбаті в Москві, де їх „випадково“ засікла журналістка „Дождя“ Анна Монгайт. Тому вкидання Венедиктова щодо Зеркаль — це спроба применшити заслуги Суркова, який вів обмін через Андрія Єрмака», — вважає політтехнолог.

Схожі новини