Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З 16 вересня запрацює “студентський трансфер”

З 16 вересня стартує спеціальний автобусний маршрут для перевезення студентів з вул. Медової Печери (там є студентські гуртожитки) до центру міста. На маршруті обіцяють два великі низькопідлогові автобуси. Схема руху так званого студентського трансферу перебуває на погодженні в поліції

Про це повідомив «ВЗ» керівник управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика.

Чиновник каже, з такою ініціативою звернулися до мерії студенти, яким вранці складно добратися на навчання. Від вулиці Медової Печери в центр курсує два маршрути (№ 15 та 24), але автобусів бракує… Тож «студентський трансфер» частково зніме навантаження на міські маршрутки в цьому районі.

Обіцяне транспортне покращення з вересня так і залишилося на рівні популізму чиновників львівської мерії. До слова, 24-а маршрутка, яку обслуговує компанія «Фіакр-Львів», віднедавна не їздить вихідними… Кажуть, бракує водіїв, машини старі і часто виходять з ладу…

Олег Партика відзначив, що роботу студентського автобуса уже погодив виконавчий комітет Львівської міської ради. Нагадаємо, два роки тому через ремонт вул. Личаківської та відсутність трамваю № 2 (до вул. Пасічної) від Медової Печери уже їздили студентські шатл-баси.

«Графік руху ми погодили зі Студентським братством. Автобуси будуть курсувати о 07.40, 07.55, 09.05 год. Кінцева зупинка — пл. Галицька, одна зупинка по маршруту — вул. Пасічна, 51, біля гуртожитків. Вартість проїзду — 7 грн», — повідомив пан Партика.

Схожі новини