Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Австралія розчарована видачею Цемаха Росії

  • 09.09.2019, 09:16
  • 578

Австралія визнає важливість для України обміну полоненими між Україною і Російською Федерацією 7 вересня 2019 року, але висловлює розчарування у рішенні Києва віддати Москві Володимира Цемаха

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Австралії Маріс Пейн передає Прямий

«Австралія розчарована тим, що в обмін був включений Володимир Цемах, людина, що являє собою інтерес у зв'язку зі збиванням MH17», — заявила глава австралійської дипломатії.

Наголошується, що уряд Австралії попросив уряд України забезпечити можливість допиту Цемаха слідчими Об'єднаної слідчої групи (JIT), включаючи федеральну поліцію Австралії.

Австралія визнає, що Україна зіткнулася з величезним тиском з боку Російської Федерації у питанні включення Цемаха в обмін полоненими. Пейн вважає, що забезпечити правосуддя щодо Цемаха буде складніше, якщо він перебуває у Росії.

Вона переконана, що це особливо розчарує сім'ї жертв катастрофи МН17.

Уряд Австралії вітає підтвердження від прокурора Нідерландів про те, що звільнення Цемаха не вплине на початок процесу стосовно чотирьох окремих підозрюваних в голландському суді в березні 2020 року.

Австралія, як і раніше, прихильна забезпеченню відповідальності за катастрофу MH17 і досягненню справедливості для жертв та їхніх близьких.

Офіційна Канберра повторно закликає всі країни, включаючи Росію, забезпечити, щоб підозрювані у трагедії МН17 постали перед судом у відповідності з резолюцією 2166 Ради Безпеки ООН.

Австралія разом з Нідерландами вступила в переговори з Російською Федерацією про її роль в ураженні MH17.

Протягом чотирьох років Австралія виділила 50,3 млн дол. США на підтримку національних судових процесів і розслідувань, що проводяться у Нідерландах, а також на забезпечення того, щоб близькі жертви могли реально брати участь у судових розглядах в Нідерландах.

Схожі новини