Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін розповів Макрону, чого чекає від Києва перед переговорами у "нормандському форматі"

  • 09.09.2019, 08:56
  • 519

Президент Росії Володимир Путін та лідер Франції Еммануель Макрон обговорили телефоном перемовини у "нормандському форматі" стосовно України

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на прес-службу Кремля.

Путін та Макрон дали позитивну оцінку обміну утримуваними особами між РФ і Україною, а російський президент наголосив на доцільності підготовки порядку денного саміту «нормандської четвірки».

«Володимир Путін і Еммануель Макрон дали позитивну оцінку звільнення та передачі 7 вересня утримуваних в Україні і Росії осіб як важливої гуманітарної акції. Висловлено сподівання, що це сприятиме нормалізації російсько-українських відносин», — йдеться в повідомленні.

На сайті Кремля зазначили, що Путін і Макрон підтвердили налаштованість на продовження конструктивної спільної роботи в рамках «нормандського формату». Так, Путін відзначив доцільність ретельної підготовки порядку денного саміту «нормандської четвірки».

«Звернуто увагу на необхідність виконання Києвом домовленостей, досягнутих в ході попередніх зустрічей на вищому рівні у Парижі та Берліні, включаючи розведення сил і засобів на узгоджених ділянках лінії зіткнення і закріплення у письмовому вигляді «формули Штайнмайєра», — йдеться у заяві Кремля.

Схожі новини