Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Денісова заявила, що від Росії немає жодних пропозицій щодо угоди, яку запропонувала Москалькова

  • 08.09.2019, 19:19
  • 547

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що з боку РФ не надходило жодних пропозицій щодо угоди про припинення кримінального переслідування росіян і українців на паритетних засадах, про яку заявила російський омбудсмен

Про це в інтерв'ю ВВС-Україна розповіла Людмила Денісова

«Я … прочитала про це в новинах. Якщо вона (омбудсмен Р Ф Тетяна Москалькова — ред.) звернеться офіційно і буде це пропонувати, то ми будемо це питання розглядати. Потрібне звернення, адже так можна говорити будь про що. Сьогодні немає ніяких пропозицій».

Також Денісова повідомила, що у списках, які було передано Москальковій та уповноваженим органам, які займаються питаннями звільнення, було 150 громадян України.

«Зараз була перша група з 35 осіб, яких вже повернули… Ми продовжуємо далі працювати над тим, щоб повернути всіх … Перемовини тривають, це лише початок», зазначила омбудсмен.

Вона уточнила, що у цьому списку також є кримські татари.

«Вони теж в цьому списку, адже ми не можемо розділяти так, ніби це — українці, а це — кримські татари. Всі вони — громадяни України і вони всі у списку», — повідомила Денісова.

Раніше уповноважений з прав людини в Р Ф Тетяна Москалькова запропонувала укласти між Україною і РФ угоду, яка дозволила б припиняти кримінальне переслідування росіян і українців на паритетних засадах.

Схожі новини