Передплата 2024 «Добра кухня»

США закликали Росію негайно звільнити всіх українських бранців

  • 08.09.2019, 18:18
  • 574

У Державному департаменті США побачили у обміні ув'язненими між Україною та Росією ознаки "більш міцного діалогу" між державами

Про це зі посиланням на заяву Держдепу США повідомляє «Укрінформ».

«США вітають звістку про звільнення 35 українців, захоплених Росією, в обмін на 35 ув'язнених, яких утримувала Україна. Ми послідовно закликали до повернення 24 членів українських екіпажів, затриманих РФ після нападу в листопаді 2018 року на українські судна в Чорному морі біля Керченської протоки, а також Олега Сенцова та інших політичних в'язнів», — йдеться у заяві Держдепу.

США закликали Росію негайно звільнити всіх інших українців, у тому числі членів кримськотатарської громади, які залишаються несправедливо ув'язненими.

У Вашингтоні позитивно відзначили «ознаки більш міцного діалогу» між РФ і Україною.

«Президент Зеленський чітко заявив про своє зобов'язання досягти дипломатичного розв'язання конфлікту, що підбурюється Росією на сході України», — наголосили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Крім цього, у Держдепі США закликали Росії до повного виконання Мінських домовленостей.

«Ми підтримуємо зусилля Президента Зеленського й закликаємо Росію виконати всі свої зобов’язання, взяті нею в межах Мінських угод», — підкреслили у Держдепі.

Схожі новини