Передплата 2024 ВЗ

У Росії стартували вибори: подробиці

  • 08.09.2019, 09:34
  • 512

У Росії в неділю, 8 вересня, стартував єдиний день голосування. Вибори різного рівня проходять у всіх 85 регіонах країни

За підсумками волевиявлення громадян повинні бути обрані регіональні та місцеві органи влади, а також заміщені вакантні мандати депутатів Держдуми у чотирьох одномандатних округах, інформує OBOZREVATEL

При цьому найбільша увага прикута до Москви — в столиці вибирають депутатів Мосміськдуми, а також до Петербургу, де жителі голосують за губернатора.

Як зазначає «Русская служба ВВС», московська виборча кампанія відзначилася масовими вуличними протестами через недопуск до виборів опозиції. У Петербурзі основний конкурент т.в.о. голови міста зняв кандидатуру за тиждень до дня голосування.

8:47 — У Москві люди голосують із парків за допомогою телефонів. Так, у столиці РФ почали застосовувати систему електронного волевиявлення. Явка в е-голосуванні на 8:45 — 15%.

8:45 — Загалом, згідно зі статистикою ЦВК, на вибори різного рівня було висунуто понад 118 тис. 500 кандидатів, із яких понад 91 тис. представляють політичні партії, більш 27,4 тис. беруть участь у кампаніях у порядку самовисування.

8:25 — Цьогоріч будуть обиратися глави 16 регіонів РФ. У 13 регіонах виберуть регіональні парламенти, у чотирьох виборчих округах відбудуться довибори депутатів Держдуми. У трьох адміністративних центрах регіонів обиратимуть мерів.

8:00 — У Росії відкрилися виборчі дільниці.

При цьому раніше запрацювали понад 170 ділянок, розташованих поруч із великими підприємствами з безперервним виробничим циклом. Крім того, відповідно до норм регіонального законодавства, в Башкирії голосування пройде із 7 ранку до 21 години, в Тиві — з 8 ранку до 22 години за місцевим часом.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень