Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський знову поговорив з Путіним по телефону: про обмін, зустріч у "нормандському форматі" і Донбас

  • 08.09.2019, 09:12
  • 1 036

Президент України Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін провели телефонну розмову та домовилися найближчим часом обговорити дату проведення зустрічі в "нормандському форматі

Про це повідомляє Українська правда

За повідомленням ОПУ, сторони підкреслили, що «задоволені результатом виконання домовленостей у рамках першого етапу на шляху до нормалізації діалогу».

Також під час розмови йшлося про подальші кроки у рамках Мінського процесу для врегулювання конфлікту на Донбасі, зазначили в Офісі президента.

У Путіна в свою чергу зазначили, що розмова відбулася за ініціативою української сторони.

У прес-службі Кремля підкреслили, що звільнення і передача утримуваних осіб має «велике значення для нормалізації та оздоровлення двосторонніх відносин».

«Наголошено на важливості дотримання режиму припинення вогню (на Донбасі — ред.), та послідовного розведення сил і засобів на лінії зіткнення протиборчих сторін», — йдеться у повідомленні.

Також Путін наголосив на необхідності продовження всебічної підготовчої роботи до саміту «нормандської четвірки», «щоб чергова зустріч … була результативною і реально сприяла виконанню наявних домовленостей на вищому рівні, перш за все мінського «комплексу заходів».

Схожі новини