Передплата 2024 «Добрий господар»

«Перший гігантський крок до миру»: Трамп прокоментував обмін полоненими між Україною і РФ

  • 07.09.2019, 18:33
  • 724

Президент США Дональд Трамп вважає, що обмін утримуваними особами, проведений сьогодні між Росією і Україною, може стати першим кроком до миру.

Про це американський лідер написав у себе в Twitter, передає ТСН.

«Росія та Україна щойно обміняли велику кількість ув'язнених. Дуже гарна новина, можливо, перший гігантський крок до миру. Вітаємо обидві країни!» — написав Трамп у своєму мікроблозі.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі «35 на 35». Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту «Бориспіль», де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому — Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші.

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту «Внуково». Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зентіник «ДНР» Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник «РИА Новости Україна» Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали голландські слідчі.

Схожі новини