Передплата 2024 «Добрий господар»

"Північний потік-2" руйнує довіру східних сусідів, - глава Бундестагу

  • 07.09.2019, 12:15
  • 601

Глава Бундестагу Вольфґанґ Шойбле розкритикував німецьку політику через газопровід "Північний потік-2" та заявив, що може зрозуміти стурбованість східних сусідів Німеччини.

«Не врахування думки наших східних сусідів не належить до основ німецької політики і значною мірою зруйнувало довіру», — написав Шойбле у своїй статті для видання «Welt», яка була опублікована у суботу, 7 вересня, передає DW.

Водночас він так само попередив опонентів «Північного потоку-2». «Із загальноєвропейської точки зору спільний саботаж проєкту також не є розумним рішенням», — зауважив Шойбле.

Газопровід «Північний потік-2», будівництво якого здійснюється низкою російських і європейських компаній, повинен бути прокладений дном Балтійського моря паралельно з «Північним потоком». Планувалося, що роботи будуть завершені в 2019 році, але будівництво газопроводу може затриматися на вісім місяців через проблеми з отриманням необхідних дозволів від Данії. Проти його спорудження активно виступають Україна, США, Польща та країни Балтії.

Критики газопроводу є і в Німеччині, однак федеральний уряд здебільшого підтримує реалізацію проєкту, зазначаючи, що він є приватною ініціативою. При цьому офіційний Берлін наголошує на важливості того, щоб Україна й надалі здійснювала транзит російського газу до Європи.

Схожі новини