Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США сподіваються, що Зеленський надасть новий поштовх Нормандському формату, - Помпео

  • 07.09.2019, 10:28
  • 378

США сподіваються, що зміна керівництва в Україні надасть новий поштовх мирному процесові на Донбасі.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео в ексклюзивному інтерв’ю The Daily Signal, передає Голос Америки.

«Ми активно намагаємось віднайти вірний набір рішень. Сподіваємось, це можна розв'язати. Ми також справді сподіваємось, що нове керівництво в Україні надасть нового поштовху Нормандському формату», — заявив дипломат, додавши, що саме Росія має зробити кроки для деескалації ситуації.

Державний секретар відмовився робити припущення щодо того, чи будуть США брати безпосередню участь у мирних переговорах, але зауважив, що Сполучені Штати залишаються активно залученими в цей процес. На його думку, звільнення двадцяти чотирьох українських моряків було б гарним початком для переговорів з боку Путіна.

Коментуючи інформацію щодо затримки військової допомоги Україні з боку США, Помпео сказав, що вони постійно переглядають свою політику, аби переконатися, що гроші платників податків витрачаються у найкращих інтересах США.

Помпео підкреслив, що Сполучені Штати продовжують не визнавати спробу анексії Криму Росією та засуджують вторгнення Росії до України.

«Читайте Кримську декларацію, — сказав він. — Це найбільш чіткий виклад політики цієї адміністрації». Декларація закріплює позицію США з невизнання незаконної анексії Криму Росією.

«Ми дуже чітко зазначили нашу позицію стосовно ролі Росії в Україні, — заявив Помпео. — Ми знаємо, Європа знає — всі розуміють, що це українська територія і наша позиція не може бути чіткішою».

Водночас Помпео наголосив на важливості підтримки діалогу з Росією, зокрема з питання тероризму.

Схожі новини