Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Боснія відреагувала на ноту протесту МЗС України

  • 06.09.2019, 16:33
  • 625

Боснія і Герцеговина повідомила, що поділяє позицію Євросоюзу щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на місцеве видання Dnevni avaz, яке опублікувало заяву головуючого у Президії Боснії і Герцеговини Желько Комшича.

Комшич опублікував заяву у відповідь на дипломатичну ноту протесту України щодо висловлювання члена Президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка ЗМІ Російської Федерації про нібито «приналежність» окупованого Криму Росії.

Політик підкреслив, що позиція Додіка та його підтримка незаконної анексії Криму — це «не позиція держави, а особиста позиція».

У документі вказано, що: «Боснія і Герцеговина, як претендент на статус кандидата в члени ЄС, як і раніше прихильна позиції Європейського Союзу про те, що суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України повинні поважатися».

Боснійська сторона також нагадала, що в березні 2014 року ЄС ввів обмежувальні заходи щодо Росії.

«Ці заходи були прийняті у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну ​​дестабілізацію України. Економічні санкції в даний час продовжені до 31 січня 2020 року», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини