Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗМІ показали "кімнату" виправного центру, де відбуватиме покарання Зайцева

  • 06.09.2019, 12:33
  • 1 277

Фігурантка резонансної ДТП у Харкові Олена Зайцева, яку засудили до 10 років ув'язнення, стане четвертою ув'язненою в кімнаті у Покровському виправному центрі №79.

Про це повідомили в пресслужбі Державної кримінально-виконавчої служби «Комсомольській правді», передає УНІАН.

У службі заявили, що в Україні немає окремого центру чи колонії для жінок, які вперше засуджені за злочини, вчинені з необережності. Але такий сектор є у виправній установі, де перебуває Зайцева.

З іншими «вихованками» жінки з нього не перетинаються.

«Цей сектор забезпечує роздільне тримання засуджених до позбавлення волі та засуджених до обмеження волі відповідно до вимог статті 92 Кримінально-виконавчого кодексу України», — сказали у відомстві. На сьогодні у секторі, куди направили Зайцеву, лише три людини. Коли закінчиться карантин, вона стане четвертою.

Як стало відомо КП з власних джерел, дівчина вирішила працювати. «Зайцева вже виявила бажання працювати, написала заяву. Зараз вона перебуває на дільниці карантину діагностики, а куди її визначать на роботу, точно стане відомо не раніше, ніж через два тижні», — розповіло джерело. Відомо, що засуджені, які відбувають термін у центрі, працюють на швейному виробництві або можуть працювати на контрагентських об'єктах за межами виправного центру.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному. Зайцева, її захисник Юлія Плетньова та адвокат Дронова Сергій Перепелиця подали апеляційні скарги на вирок суду. Сьогодні Харківський апеляційний суд розглядав скарги на вирок Київського райсуду стосовно вироків Зайцевій та Дронову.

Зокрема, адвокат Зайцевої Юлія Плетньова просила суд пом’якшити підзахисній покарання до п’яти років позбавлення волі зі звільненням від покарання з іспитовим строком, тривалість якого має визначити суд. Адвокат Дронова Сергій Перепелиця вимагав закрити кримінальне провадження проти свого підзахисного.

Схожі новини