Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацкорпус пікетує під Апеляційним судом через звільнення Цемаха

  • 05.09.2019, 18:49
  • 562

Представники Нацкорпусу влаштували мітинг під будівлею Апеляційного суду через звільнення екс-начальника ППО бригади найманців РФ Володимира Цемаха, який може бути причетним до знищення пасажирського авіалайнера MH17 в небі над Донбасом улітку 2014 року

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Кілька десятків представників Нацкорпусу зібралися під будівлею Апеляційного суду. Тут запалили фаєри, усі скандують «Суд — посібник терористів», вони проти того, що Цемаха звільнили під особисте зобов'язання.

«Ми вимагаємо виключити Цемаха зі списку на обмін, тому що він окрім того, що має велике значення для європейського правосуддя, він є головним свідком по справі збитого боїнга, де близько 300 людей загинуло. Окрім того, він ще й був бойовим керівником підрозділу в „ДНР“, тобто він ще має причетність і до загибелі українських військових, цивільного населення України», — сказав голова київського осередку «Національного корпусу» Сергій Тамарін.

Він вважає, що видача таких людей під особисте зобов'язання чи передача їх на обмін — це нівелювання усіх інтересів жертв, які були покладені Україною задля її збереження, задля територіальної цілісності та спокою на Сході.

«Ми вважаємо це неприпустимим, і це буде мати важкі наслідки і для нашої подальшої взаємодії з європейською спільнотою, і для просування вперед у перемовинах з Росією», — зазначив Тамарін.

Він додав, що це дуже послабить позиції України, адже було офіційне прохання не віддавати, не відпускати Цемаха.