Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перший дзвоник пролунав не для усіх

На Волині в сільській школі не розпочалося навчання

Протести тривають у селі Стобихівка Камінь-Каширського району Волині. Батьки відмовляються відпускати дітей на навчання у місцеву стареньку аварійну школу. Не пролунав для учнів Перший дзвоник і в цьому році ні 1, ні 2 вересня. За парти не сіли 264 дитини!

У 2018-му школярі Стобихівки від початку осені пропустили аж два місяці навчання. Причина та ж: школа зяє тріщинами, на горищі — гнилі крокви. Батьки бояться, що стіни от-от заваляться. Не дай, Боже, це трапиться під час навчання! Невже влада чекає біди? Люди кажуть, ситуація просто кричуща. Вони неодноразово зверталися і до місцевої, і до районної влади. Та у відповідь чули лише порожні обіцянки. Тепер перейшли до радикальних дій. Після того, як почули, що у Дрогобичі обвалився будинок, батьки на спільних зборах постановили: до школи дітям зась! Навчальний процес — навчальним процесом, а життя у їхніх синів та дочок одне…

— Наші діти не сядуть за парти доти, поки в селі не почнуть будувати нову школу, — однозначно заявив Сергій Сухацький, голова батьківського комітету школи.

Він додав, що батьки у цьому питанні одностайні. Каже, готові відстоювати нову школу до останнього.

Схожі новини