Передплата 2024 «Добрий господар»

Уповноваженим із захисту української мови став екснардеп 

Свою мету на посаді уповноваженого Тарас Кремінь вбачає в реалізації державної політики, спрямованої на захист української мови, її всебічний розвиток як в Україні, так і за її межами.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що конкурс на посаду уповноваженого із захисту державної мови виграв колишній народний депутат Тарас Кремінь.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Денісова зазначила, що відбувся відкритий конкурс на посаду уповноваженого із захисту державної мови, у якому взяли участь 11 осіб.

«За результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала мені як уповноваженому для подання Кабінету міністрів України кандидатуру Креміня Тараса Дмитровича», — написала вона.

Денісова додала, що Кремінь свою мету на посаді уповноваженого із захисту державної мови вбачає в реалізації державної політики, спрямованої на захист української мови, її всебічний розвиток як в Україні, так і за її межами.

Тарас Кремінь у 2014 році очолив Миколаївську обласну раду. Народний депутат України VIII скликання. Він є співавтором законів «Про освіту», «Про фахову передвищу освіту», «Про повну загальну середню освіту», а також «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Схожі новини