Передплата 2024 «Добрий господар»

Кличко назвав "антиконституційним і недемократичним" своє звільнення з голови КМДА

  • 04.09.2019, 17:55
  • 560

Сьогодні уряд схвалив подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА і направив його до Офісу президента

Мер Києва Віталій Кличко вважає антиконституційною і недемократичною спробу звільнити його з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Як передає УНІАН, про це він заявив на брифінгу у Києві.

24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів лист з проханням щодо подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА.

«Відповідно до закону „Про місцеві державні адміністрації“, керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента», — наголосив тодішній заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено на посаду голови КМДА тодішнім президентом України Петром Порошенком у червні 2014 року.

«Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації», — підкреслив Рябошапка.

28 серпня у прес-службі Кличка повідомили, що народні депутати Верховної Ради VIII скликання від різних фракцій звернулись до КСУ із конституційним поданням щодо надання офіційного тлумачення Основного Закону у частині здійснення місцевого самоврядування і державної влади в столиці.

Схожі новини