Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Меркель запросила Гончарука до Берліна

  • 03.09.2019, 18:28
  • 614

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель пообіцяла від імені уряду ФРН підтримувати новосформований український Кабінет міністрів на шляху реалізації важливих реформ.

Про це йдеться в поширеному в вівторок, 3 вересня, пресслужбою Меркель тексті письмового привітання, адресованого прем'єр-міністру України Олексію Гончаруку, передає DW.

У листі Меркель привітала нового українського прем'єра та його уряд і запевнила, що уряд ФРН «і надалі охоче буде надійним партнером» нового українського Кабміну та його керівника в «проведенні ключових реформ у таких сферах, як юстиція, децентралізація та боротьба з корупцією».

Так само німецька канцлерка наголосила на прагненні Німеччини вести з Україною «тісний діалог» щодо пошуку підходів до вирішення «різноманітних викликів», що постають перед Україною. Метою такого діалогу є те, щоб «Україна змогла суверенно та в цілковитій територіальній цілісності самотужки формувати власне майбутнє».

Крім того, Німеччина зацікавлена в подальшому поглибленні двосторонньої економічної співпраці з Україною, додала Меркель. Наостанок канцлерка ФРН запросила Олексія Гончарука відвідати Берлін.

Нагадаємо, Олексія Гончарука було обрано прем'єр-міністром України на засіданні Верховної Ради 29 серпня. За його кандидатуру, внесену президентом Володимиром Зеленським, проголосували тоді 290 депутатів.

Схожі новини