Передплата 2024 ВЗ

ПЦУ спростувала міф про «містичні» властивості високосного року і розповіла про «заборону» вінчання

  • 03.09.2019, 14:33
  • 863

Православна церква України спростувала міф про заборону вінчання у наступному — 2020-му — році через його “високосність” немає.

Про це у вівторок, 3 вересня, повідомляє пресслужба ПЦУ на сторінці у Facebook.

«2020 рік через певні закони фізики і астрономії буде мати на 1 календарний день більше, аніж 3 попередні роки, і тому його називають високосним. Проте, до Таїнства шлюбу, до церковних канонів і віри загалом ця календарна особливість не має жодного стосунку. Відтак, наділяти високосний рік якимись „містичними, чарівними“ властивостями — це марновірство, і ті, хто вважає такий рік „невдалим“ для будь-яких справ і починань, у тому числі, для укладання шлюбу, — дуже помиляються», — пояснили у церкві.

Зазначається, що жодних заборон на вінчання у 2020-му Церквою не накладається, і вінчання звершуватимуться у звичайному порядку, за винятком періоду постів та днів, коли вінчання не звершуються.

«Сімейне щастя не залежить від нумерації року, назви місяця чи дати укладання шлюбу. Воно залежить від любові, віри, поваги і терпіння подружжя. Тож, одружуйтеся на здоров’я і не відкладайте свого щастя через забобони», — додали у Православній церкві України.

Схожі новини