Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заморозки і дощ зі снігом: синоптики пообіцяли сувору осінь

  • 03.09.2019, 13:58
  • 1 742

Вересень ще порадує теплом, а в листопаді вже заморозки і навіть сніг.

Про це повідомляє сайт «Сьогодні».

За прогнозами, вересень ще побалує теплом, в жовтні побачимо осінню «класику», а листопад буде суворим: холодним, мокрим зі снігом і заморозками.

Вересень

Укргідрометцентр і погодні сайти обіцяють нам в першому осінньому місяці «майже літо» ще два тижні: в сонячні безхмарні дні вдень буде до +24−26 градусів, під ранок може бути і нижче +10. А ось після 15 вересня температура почне повільно, але стабільно знижуватися, прогнозує заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Укргідрометео НДІ НАН України Вазіра Мартазінова:

«До кінця вересня різко похолодає, аж до заморозків».

Народний синоптик Леонід Горбань упевнений, що осінь прийде навіть раніше 15 вересня, за його розрахунками, вже 11−13-го задощить, і стовпчик термометра вдень не підніметься вище 20 градусів, а вночі опуститься нижче +5.

Жовтень

Погода в цьому місяці буде класичною осінньою, але різною в північних і південних регіонах, прогнозує Горбань. Якщо на півдні тепло збережеться і температура повітря вдень дійде там до +22, то на півночі буде на 5−7 градусів холодніше.

Місяць очікується дощовим, по кілька днів поспіль буде негода, яку змінюватимуть дні з сонячною, але неспекотною погодою. Мартазінова також обіцяє прохолодний жовтень, хоча і з двома періодами «золотої осені»: 4−5 днів перед Покровою (14 жовтня) і 3−5 днів після 20-го.

Листопад

Місяць очікується холодним навіть для цієї пори року: за оцінками Горбаня, перші провісники зими у вигляді сильних холодних дощів можливі вже 7−8 листопада, потім після короткого прояснення вони повернуться, але вже з мокрим снігом. Після 15-го буде прохолодно, аж до нічних заморозків. Синоптики прогнозують, що в кінці листопада до нас прорветься холодний атмосферний фронт із Сибіру, який принесе морози і дощ зі снігом.

Схожі новини