Передплата 2024 «Добрий господар»

У Раді вже зареєстрували понад 300 законопроєктів, із них 67 – невідкладні, - Разумков

  • 02.09.2019, 18:15
  • 549

У Верховній Раді ІХ скликання вже зареєстровано понад 300 законопроєктів, з яких 67 визначено Президентом як невідкладні.

Про це під час засідання Погоджувальної ради 2 вересня заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, повідомляє Укрінформ.

«Інформую вас, що на даний час суб'єктами законодавчої ініціативи зареєстровано майже 300 законопроєктів, з яких 67 визначено Президентом України для невідкладного розгляду Верховною Радою. Стосовно 59 таких законопроєктів вже є проголосовані рішення про скорочені строки їх підготовки до розгляду, внесені 7 законопроєктів щодо змін до Конституції України, які включаються до порядку денного сесії та направляються до Конституційного Суду для надання висновку за окремою процедурою», — повідомив Разумков.

Також він зауважив, що зареєстровано більш як 120 перехідних законопроєктів. Спікер не виключає, що серед них будуть і такі, що не отримають підтримки у комітетах.

Також Дмитро Разумков нагадав, що не пізніше 15 вересня новосформований уряд має подати проєкт Державного бюджету України на 2020 рік до ВР.

Голова ВР також подякував парламентарям за плідну роботу під час першої сесії 29 серпня.

Крім того, Разумков попросив ретельно проаналізувати і розглянути на комітетах проєкт порядку денного 2 сесії і внести свої пропозиції до головного організаційного управління апарату ВР до 5 вересня.

Спікер інформував, що доопрацьований проєкт порядку денного 2 сесії буде внесений 9 вересня на розгляд та схвалено Погоджувальною радою, а 10 вересня документ має бути затверджений ВР.

Схожі новини