Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У новому Міністерстві «Зе команда» «забула» про відновлення нацпам’яті, - В’ятрович

  • 02.09.2019, 17:15
  • 1 738

Новий міністр гуманітарної політики, культури, молоді і спорту та інформаційної політики Володимир Бородянський представив напрямки діяльності створюваної ним структури та навіть закріплених за ними осіб. Але у переліку немає напрямку відновлення національної пам‘яті.

Як повідомляє «Новинарня», на це в понеділок, 2 вересня, звернув увагу очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Забута пам’ять. Новий міністр гуманітарної політики представив напрямки діяльності створюваної ним структури та навіть закріплених за ними осіб. Відновлення національної пам"яті серед них немає», — написав В’ятрович.

Очільник УІНП ставить риторичне запитання: «Згадають?», та пояснює важливість цього напрямку у державній політиці.

«Навіщо політика національної пам’яті в гуманітарній політиці посттоталітарної країни, яка проходить трансформацію? Зокрема, щоб формувати суспільний імунітет проти порушень прав людини», — резюмує В’ятрович.

Так, 30 серпня на сторінці у соцмережі Facebook Володимир Бородянський написав допис, у якому «представив більшу частину команди» офісу з розробки гуманітарної політики.

Координаторами напрямків стали такі люди:

Музеї та заповідники — Марія Задорожня;

Спорт — Володимир Шумилін;

Кіно — Вікторія Ярмощук;

Медіа та інформаційна безпека — Федір Гречанинов

Театр — Андрій Палатний

Музика — Галина Григоренко;

Туризм — Павло Корнієнко;

Благодійність та волонтерство — Валерія Татарчук;

Книги і видавнича індустрія — Антон Мартинов;

Гуманітарна та інформаційна політика тимчасово окупованих територій — Олександра Дворецька.

Бородянський додав, що офіс знаходиться у пошуках координаторів напрямків «релігія» та «молодіжна політика».

«На даний час всі наші координатори напрямків поєднують роботу над розробкою гуманітарної політики та своє персональне місце роботи і працюють з нами, як активні представники своїх сфер, беззаперечні експерти та люди, яким просто не байдуже як буде розвиватися гуманітарна сфера в Україні», — написав Бородянський.

Схожі новини